ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΦΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


1. ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ

Τα ποντίκια προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στις κατοικημένες περιοχές, απειλώντας τη δημόσια υγεία με τις ασθένειες που μεταδίδουν. Αρρώστιες όπως η Πανώλη, η Λεπτοσπείρωση και ο Τυφώδης Πυρετός μεταδίδονται από τα τρωκτικά. Παράλληλα κάνουν ζημιές σε ηλεκτρικά συστήματα με αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιών. Η Άλφα Απολυμαντική εφαρμόζει προγράμματα μυοκτονίας με χρήση δικτύων δολωματικών σταθμών και μηχανικών παγίδων όπου καταγράφονται και εκτιμώνται τα αποτελέσματα των εφαρμογών. Τα προγράμματα αυτά δεν έχουν απλά στόχο την εξάλειψη των τρωκτικών αλλά και την θωράκιση των χώρων από μελλοντικούς εισβολείς, δίνοντας έτσι οριστική και άμεση λύση το πρόβλημα των τρωκτικών.

2. ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ

image-170528-13728-13.jpg?1467188349300 image-170528-13728-13.jpg?1467188349300

Εφαρμογή με ειδικό τζελ για την καταπολέμηση Γερμανικής Κατσαρίδας

Α. Κατσαρίδες:

Η μεγάλη αναπαραγωγική τους ικανότητα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχουν φυσικούς εχθρούς και το ότι είναι ικανές να αυτοπροστατεύονται, αποδίδει γρήγορα ένα εκπληκτικό σε μέγεθος πληθυσμό. Οι κατσαρίδες τρώνε τα πάντα. Κυρίως όμως, έχουν κατηγορηθεί πως είναι φορείς βακτηριδίων και ιών, που προκαλούν λοιμώδη ηπατίτιδα, τροφική δηλητηρίαση, δερματικές μολύνσεις, αλλεργίες, δυσεντερία κ.ά. Η κατσαρίδα έχει ένα λιπαρό επίστρωμα στο σώμα της γεμάτο μικρόβια. Κατακλύζει ακόμα και τα πιο καθαρά μέρη. Μολύνει το φαγητό και τα σκεύη και αφήνει μια δυσάρεστη μυρωδιά.

Γερμανική κατσαρίδα - Blatella Germanica Προσδιορισμός: Το σώμα μιας ενήλικης Γερμανικής κατσαρίδας είναι περίπου 1 cm σε μήκος. Καφέ ή ανοικτό καφέ στο χρώμα, με δύο σκούρες λωρίδες στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η γερμανική κατσαρίδα είναι το ευρύτερα μεταφερόμενο παρασιτικό έντομο στον κόσμο. Οι προσβολές εμφανίζονται συνήθως στα σπίτια, διαμερίσματα, εστιατόρια, μονάδες επεξεργασίας τροφίμων, super market και αποθήκες εμπορευμάτων. Τα αυγά τους φθάνουν στα εμπορευματοκιβώτια τροφίμων, τα χαρτοκιβώτια, τα ψυγεία, μηχανήματα και συσκευές ή υλικά που έχουν μεταφερθεί στα κτήρια.

Συνηθίζουν να κρύβονται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σίγουρα, ασφαλή καταφύγια, κοντά σε πηγές τροφίμων και υγρασίας, όπως, τις εσωτερικές κοιλότητες τοίχων, τις ρωγμές στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου και κάτω ή μέσα σε ηλεκτρικές συσκευές που παράγουν θερμότητα.

Η γερμανική κατσαρίδα είναι το πιο παραγωγικό είδος μεταξύ όλων των κατσαρίδων. Η θηλυκή γερμανική κατσαρίδα ζει έως και 6 μήνες. Φέρει ένα σάκο που περιέχει 30 έως 40 αυγά. Η ανάπτυξη από το αυγό στο ενήλικο μπορεί να προκύψει σε 45 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων απορρίπτει το δέρμα της 6 φορές.

Η αναπαραγωγή λαμβάνει χώρα καθ΄ όλο το έτος, αλλά ευνοείται ιδιαίτερα από το υγρό και θερμό περιβάλλον .

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ : Αντιμετωπίζεται με ειδικά gel κ.λπ.     

Β. Ψύλλοι

Όταν εισβάλουν οι ψύλλοι στο σπίτι σας, είναι πάρα πολύ αργά για τα περισσότερα προληπτικά μέτρα. Από τα τέσσερα στάδια του ψύλλου (αυγό, προνύμφη, χρυσαλλίδες, ενήλικες) τα αυγά και οι προνύμφες αποτελούν περίπου 80% του συνολικού πληθυσμού ψύλλων σε ένα μολυσμένο σπίτι.

Υπεύθυνες κυρίως για την εμφάνιση των ψύλλων είναι οι περιπλανώμενες γάτες τις οποίες πρέπει να αποφεύγουμε να περιθάλπουμε.

Καταστολή ψύλλων:

Σε κάθε περίπτωση, ένας πολύ προσεκτικός ψεκασμός με ένα εντομοκτόνο κατάλληλο για το συγκεκριμένο έντομο και κυρίως με ένα σκεύασμα παρεμπόδισης της ανάπτυξής του, θα μειώσει σημαντικά τον πληθυσμό και, σε συνδυασμό με τις προληπτικές μεθόδους που αναφέραμε παραπάνω, θα λύσει το πρόβλημα.

Γ. Κοριοί

Ο κοινός κοριός είναι ένα μικρό, επίπεδο, ωοειδές έντομο και έχει ένα καφεκόκκινο χρώμα. Έχει αναπτύξει τα πόδια εξαιρετικά καλά, και του επιτρέπουν να συρθεί επάνω σε επιφάνειες φτιαγμένες από ξύλο, χαρτί, πλαστικό ή ακόμη και γυαλί. Τα ενήλικα ζωύφια είναι έτοιμα για δράση περίπου σε τέσσερις εβδομάδες από την εμφάνισή τους, όταν βέβαια στον χώρο υπάρχουν θερμόαιμα (άνθρωποι, ζώα). Τους συναντούμε κυρίως σε κοιτώνες του στρατού και σε φυλακές, αλλά μερικές φορές τους βρίσκουμε και στα σπίτια, ξενοδοχεία, θέατρα, αεροπλάνα, σκάφη, τρένα, λεωφορεία και σε πολλούς άλλους χώρους. Είναι παρασιτικά έντομα που έχουν μολύνει τους ανθρώπους για πάνω από 3500 έτη. Τα ενήλικα έντομα μπορούν να επιζήσουν για ένα έτος χωρίς σίτιση.

image-170528-13728-13.jpg?1467188349300

μύγα (προνύμφη – νύμφη και ακμαίο)

Δ. Μύγες

Η οικιακή μύγα είναι μέσου μεγέθους (6 έως 14 χιλιοστά), γενικά γκρίζα στο χρώμα, με τέσσερις χαρακτηριστικές πιο σκούρες λωρίδες στο θώρακα και το θηλυκό συνήθως πιο μεγάλο από το αρσενικό.

Η θηλυκή μύγα έχει ένα πολύ ευρύτερο διάστημα μεταξύ των ματιών από ότι το αρσενικό. Γεννά τα αυγά της σε κάθε ουσία που βρίσκεται σε αποσύνθεση και με την οποία τρέφεται η προνύμφη της(περιττώματα ανθρώπων και ζώων, σκουπίδια, υποπροϊόντα κλπ).

Στη διάρκεια ζωής της, μια θηλυκή οικιακή μύγα μπορεί να γεννήσει μέχρι 900 αυγά. Η θηλυκή μύγα αρχίζει να γεννά τα αυγά της από 4 έως 12 ημέρες από την ανάδυσή της σε τέλειο έντομο.

Το τέλειο έντομο έχει άφθονες λεπτές τρίχες που κολλούν με μεγάλη ευκολία μικρόβια και ακαθαρσίες. Το πεπτικό της σύστημα επίσης είναι γεμάτο μικρόβια τα οποία μεταφέρει όπου σταθεί με τα περιττώματα και το υγρό που βγάζει από το στόμα της για να τραφεί.

Ηλεκτρικές συσκευές σύλληψης ιπτάμενων εντόμων. Η παρουσία μύγας σε χώρους μαζικής εστίασης ή χώρους παραγωγής τροφίμων, υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και εγκυμονεί κινδύνους για τα τρόφιμα. Οι ηλεκτρικές συσκευές σύλληψης ιπτάμενων εντόμων λειτουργούν με λάμπες ορισμένου φάσματος ακτινοβολίας (UV), ελκυστικές στις μύγες και άλλα ιπτάμενα έντομα και με μία κολλώδη επιφάνεια η οποία τις παγιδεύει. Είναι αρκετά διακριτικές και κομψές και σε ορισμένες υπάρχει και η δυνατότητα διαφήμισης σας επάνω. Το κόστος τους κυμαίνεται αναλόγως της ποιότητας και του εύρους (τ.μ.) που καλύπτουν.